Zó zorg jij voor een bijzondere trouwlocatie!

De trend van nu is ‘origineel trouwen’. En hoe doe je dit anders dan op een bijzondere trouwlocatie? Daarbij hoef je echt niet meteen te denken aan een onderwater bruiloft of een strandbruiloft (aangezien het weer dit vaak niet toelaat). Maar wat is dan wel een bijzondere trouwlocatie en wat zorgt ervoor dat deze uniek is?

Wat zorgt ervoor dat trouwlocaties bijzonder zijn?

Meerdere factoren zijn belangrijk voor bijzondere trouwlocaties. Natuurlijk spelen het uiterlijk en het interieur van de locatie een belangrijke rol. Daarnaast is de sfeer een belangrijke factor. Je kunt dan wel in een mooi kasteel trouwen, maar als zo’n unieke trouwlocatie er niet gezellig uitziet, komt dit de sfeer van je bruiloft niet ten goede. In dat geval kun je beter kiezen voor één van de andere unieke trouwlocaties.

Hoe kies je unieke trouwlocaties?

Als je besluit te kiezen voor een bijzondere trouwlocatie, is het van belang eerst goed je opties te bekijken. Bedenk allereerst wat voor een bruiloft je wilt. Heb je bijvoorbeeld al een thema bedacht of moodboards gemaakt?

Als je op een rijtje hebt wat je wilt, kun je op zoek gaan naar een bijzondere trouwlocatie die perfect aansluit bij jouw wensen. Het is altijd verstandig om er meerdere te bezoeken, om een goede vergelijking te kunnen maken. Bijvoorbeeld bij de Open Trouwroute van HIER. event locaties. Op die dag kun je de vier unieke trouwlocaties van HIER. event locaties bezoeken.

Aanmelden Open Trouwroute

Heb je eenmaal jouw unieke trouwlocatie gekozen, dan is het tijd om te gaan bedenken hoe je de bijzondere trouwlocatie gaat aankleden. Bij HIER. event locaties helpt onze weddingplanner Shirley je graag met het plannen en organiseren!

Inspiratie voor je unieke trouwlocatie

Heb jij nog geen idee wat voor een bijzondere trouwlocatie past bij jouw bruiloft? Doe hier vast enige inspiratie op voor unieke trouwlocaties en bruiloften.

1. Bohemian bruiloft

Bijzondere trouwlocaties: bohemian

Wil je zeker weten dat je niet nat wordt op je bruiloft? Een Bohemian bruiloft thema kan je ook goed binnen uitvoeren. Denk aan veel planten, slingers met gloeilampen, dromenvangers en andere boho materialen. Kies hiervoor een donkere ruimte die je kunt inrichten als een tuin in een donkere nacht.

2. Metallic wedding

Metallic decoraties zijn nu helemaal hip. Verwerk dit in het thema van je bruiloft door bijvoorbeeld goud bestek, gouden accenten op de uitnodigingen, gouden accenten in de tafelstukken en gouden decoraties op de taart. Liever brons of zilver kleurig metaal? Deze zijn ook erg hip en passen perfect bij het volgende thema.

3. Greens and plants

Bijzondere trouwlocaties: Greenery

De botanische trend die nu veel voorkomt is ook leuk te verwerken in een bruiloft thema. Denk aan mooie groene tafelstukken, planten decoraties om je bijzondere trouwlocatie mee aan te kleden en combineer de trend met metallic aspecten. Verder hebben we ook al bruidstaarten en koekjes met een organische print voorbij zien komen, save the dates met plantenprint en luxe kandelaars versierd met planten, bladeren en bloemen.

Aan het eind van de dag maakt het niet uit of je een thema kiest of niet. Het belangrijkste voor een bijzondere trouwlocatie is dat je de evenementenlocatie en de andere aspecten van de bruiloft persoonlijk maakt. Zorg dat de decoraties passen bij jullie als stel! Bekijk ook de drie bijzondere trouwlocaties in Brabant van HIER. event locaties.