Zó houd je rekening met slecht weer op je trouwdag!

Pfff, het zal je maar gebeuren… Slecht weer op je trouwdag. Je wordt wakker op je grote dag en de regen komt met bakken uit de hemel vallen. Helaas heb je het niet altijd voor het zeggen, zeker niet in een land als Nederland. Je kunt er maar beter op voorbereid zijn, een beetje regen mag je grote dag niet verpesten. Ons advies: be prepared! Je huwelijksdag is tenslotte één van de mooiste dagen van je leven!

Regen op je trouwdag brengt geluk

Wist je dat regen op je bruiloft geluk brengt? Het is een teken van een vruchtbaar huwelijk. De Italianen zeggen: ‘Sposa Bagnata, Sposa Fortunata’, wat betekent: natte huid, gelukkige bruid. Mocht het regenen op je trouwdag, bekijk het dan van de zonnige kant!

Bruiloft slecht weer

We weten allemaal dat je in de zomer niet verzekerd bent van een mooie zomerse trouwdag. Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet in de zomer te trouwen. Ze plannen dan niet alles buiten. Dat is veiliger omdat het niet gelijk erg is als het weer een beetje tegenzit. Maar niemand kiest er natuurlijk bewust voor om in de regen te trouwen.

Binnen- en een buiten optie

Ga voor safe en kies een evenementenlocatie waar je binnen kunt trouwen. Dan kom je op je trouwdag niet voor verrassingen te staan. Ben je nog op zoek naar een bijzondere trouwlocatie? HIER. beschikt over drie officiële trouwlocaties in Brabant met ieder een eigen karakter.

Trouw je op een locatie waar je zowel buiten als binnen kunt trouwen? In dat geval kun je uitwijken. En dat scheelt een hoop stress!

Bezoek de trouwlocaties

Binnen trouwenZorg voor een back-up plan

Als je trouwt in de open lucht loop je vaak een risico. Check altijd even bij je trouwlocatie wat ze doen in geval van slecht weer op je trouwdag. Moet je zelf iets regelen of kunnen ze tenten opzetten?

Regel paraplu’s voor je gasten

Zeker als je bruiloft zich afspeelt op meerdere locaties is het handig om paraplu’s voor je gasten te regelen. Maar ook als je binnen trouwt zijn paraplu’s handig. Voor als je gasten even naar de auto moeten of een frisse neus willen halen. Zorg voor voldoende paraplu’s voor jezelf en je gasten. Stem de paraplu’s af op de rest van de styling en het ziet er ook nog eens leuk uit! Wist je dat er ook speciale paraplu’s voor de bruid zijn? Met kant!

Slecht weer op trouwdag parapluBruid op regenlaarzen

Als het heel hard regent word je er niet vrolijk van om op je mooie trouwschoenen naar buiten te gaan. Koop leuke laarzen in dezelfde styling als de rest van de bruiloft. Als je niet wilt dat ze zichtbaar zijn op de foto laat je je voeten gewoon buiten beeld. En trouwens, je bruiloft is er om intens van te genieten. Wat kunnen jou die laarzen schelen? Iedereen zal er hard om kunnen lachen!

Valt je shoot in het water?

Waren jullie van plan om de fotoshoot in het bos te doen? Misschien is dat geen goed idee. Bedenk van tevoren ook alternatieve fotolocaties zodat je op de dag zelf altijd nog kunt uitwijken. Je kunt er ook voor kiezen om de regen bij de foto’s te betrekken. Leuke en grappige foto’s gegarandeerd!

Tweede outfit

Geef het op tijd door aan je gasten als er regen is voorspeld. Zo zijn ze voorbereid en kan iedereen een tweede outfit meenemen voor het geval de eerste outfit nat is geworden. Een extra vestje kan ook al helpen. Misschien is een vestje over je trouwjurk niet wat je in gedachten had, maar het is altijd nog beter dan dat je staat te verkleumen.

Tweede outfit bruiloftHanddoekjes

Denk ook aan handdoekjes voor je gasten. Voor het geval het onverwachts gaat regenen kan iedereen de ergste nattigheid in ieder geval even afdrogen.

Maar vooral: laat je humeur er niet door verpesten. Je trouwt op deze dag en alleen al daarom is het de mooiste dag van je leven! Houd er zo goed mogelijk rekening mee en meer dan dat kun je niet doen.

Geniet van jouw trouwdag en zorg dat je straalt!