Welke trouwlocatie ga jij je JA! woord geven?

De zoektocht naar een trouwlocatie is erg belangrijk. Het bepaalt grotendeels de sfeer van je bruiloft en het moet een evenementenlocatie zijn waar jij je helemaal thuis voelt. Tegenwoordig kun je op veel verschillende plekken trouwen. Niet alleen de kerk en het stadhuis zijn officiële trouwlocaties. Ook veel andere locaties hebben zich als officiële trouwlocatie ingeschreven. Hierdoor wordt het zoeken naar de perfecte locatie voor jou en je partner er misschien wel leuker, maar niet makkelijker op. Wij gaan je helpen om deze zoektocht toch iets makkelijker te maken!

De perfecte sfeer

Als eerste kun je het beste kijken welke sfeer jouw bruiloft uit moet stralen. Welk gevoel moet de locatie oproepen? Willen jullie graag een unieke trouwlocatie? Willen jullie binnen of buiten trouwen? Ga hier samen goed voor zitten. Maak een moodboard zodat het voor jullie samen duidelijk is waar jullie naar op zoek gaan.

In welke stad of dorp vindt jullie mooie dag plaats?

Hoe de locatie eruitziet is natuurlijk erg belangrijk. Maar de plek waar de locatie zich bevindt, is misschien wel net zo belangrijk. Je wil natuurlijk dat al je gasten kunnen komen en ook tot het eind blijven. En waar ga je je trouwfoto’s maken? Een mooi park? Een mooi gebouw? Een oud stadje? Wat past bij jullie?

Wat is jullie programma voor deze dag?

Eerst een ceremonie? Daarna de borrel en taart aansnijden? Een lunch of een diner? Als afsluiter nog een feest? Alles op één locaties of meerdere locaties? Ook nog trouwen in de kerk? Het is belangrijk om hier van te voren al goed over na te denken. Zo weet je wat de locatie voor mogelijkheden moet bieden.

Zorg dat het niet te rommelig wordt. Naar veel verschillende locaties gaan kan daarvoor zorgen. Maar wanneer je in één zaal verschillende dagdelen onderneemt kan dit ook rommelig worden omdat de zaal omgebouwd moet worden. In dat geval is het misschien goed om te kijken naar één locatie met verschillende zalen.

Hoeveel en welke gasten komen er?

Het is belangrijk om voor je zoektocht naar een locatie al globaal te weten hoeveel en welke gasten er komen, zowel overdag als ’s avonds. Er moeten natuurlijk wel genoeg zitplaatsen zijn tijdens de ceremonie. En ’s avonds moet niet iedereen te dicht op elkaar staan maar een hele grote zaal met (te) weinig mensen is ook niet sfeervol.
Ook is het belangrijk om te weten welke gasten er komen. Zitten er kinderen bij? Hiervoor kun je misschien een kinderhoekje creëren. En bedenk ook of er voorzieningen voor gehandicapten aanwezig moeten zijn op de locatie.

Wanneer je deze vier onderdelen goed voor ogen hebt kun je gaan beginnen met zoeken. Op internet staan veel trouwlocaties, ook hebben veel locaties open dagen waar je vrijblijvend even lang kan komen om een kijkje te nemen. Zo kun je je goed oriënteren. Zo organiseren wij zelf ook een open trouwroute waarop je onze vier locaties kunt komen bekijken. Benieuwd?

Aanmelden Open Trouwroute

Heel veel succes met jouw zoektocht!