Wat kun je verwachten van een all-in evenementenlocatie?

Je bent aan het werken en opeens komt jouw manager of directeur met de mededeling dat jij ‘wel even’ het volgende bedrijfsevent mag gaan organiseren.

“En nu?”, vraag je jezelf af. “Waar moet ik beginnen?”

Het organiseren van een event is niet eenvoudig en bovendien erg tijdsintensief. En wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met het organiseren van een bedrijfsevenement is het lastig om keuzes te maken. Even simpel een zaaltje huren en het wel zien, eindigt eigenlijk altijd in een mislukt event. Daarom wordt tegenwoordig steeds vaker voor all-in locaties gekozen.

In dit artikel leggen we je uit wat je kunt verwachten van een all-in locatie en waarom het van toegevoegde waarde is voor jou als organisator.

Een all-in evenementenlocatie?

Een all-in evenementenlocatie is precies zoals de naam doet vermoeden: een locatie waarbij het gehele event geregeld kan worden of waar je terecht kunt voor deskundig advies en handige tips. Dit betekent dat de locatiemedewerker meedenkt over alle facetten die bij eventorganisatie komen kijken. Van de sfeer, techniek, catering en entertainment tot aan crowdshaping en technologische ontwikkelingen. Hierdoor krijg je de ondersteuning die je zoekt en verdient.

All-in locatie: dit kun je verwachten!

Een all-in locatie is de ideale oplossing wanneer je zonder veel ervaring in deze organiserende rol terecht komt. De laatste jaren wordt steeds meer verwacht van zakelijke evenementen. Waar vroeger een statische ruimte voor vergaderingen voldoende was, wordt tegenwoordig een dynamische omgeving voor het werkoverleg verwacht. De hele dag in één ruimte zitten; daar zit niemand meer op te wachten.

Van all-in locatie medewerkers kun je een proactieve houding verwachten. Doordat locatiemedewerkers veel ervaring hebben met het organiseren van evenementen, weten ze precies wat ze doen. Met andere woorden: ze helpen je om een succesvol event te organiseren.

De top 6 punten die je van een all-in locatie kunt verwachten:

 • Meedenken, meedoen: het goed inspelen op de wensen van jou en de gasten
 • Meedenken en inspringen op de dag zelf bij onverhoopte problemen
 • Het proactief aangeven van verbeterpunten of zaken die snel vergeten worden
 • Flexibiliteit: inspelen op weersomstandigheden, onvoorziene vragen etc.
 • Verzorging van de details van het evenement
 • Vakkundigheid

Wil je meer lezen over de locaties van de toekomst? Lees dan onze blog: de locaties van de toekomst.

Waarom is een all-in locatie belangrijk?

Een all-in locatie is een trend die sterk in opkomst is. Steeds vaker wordt het organiseren van een bedrijfsevent toegeschoven aan een medewerker binnen een bedrijf die weinig tijd en/of ervaring heeft. Als deze daar geen hulp bij krijgt brengt dit de nodige risico’s met zich mee.

Hieronder lees je 4 slechte ervaringen van een slecht georganiseerd bedrijfsevent uit het locatieonderzoek van High Profile Locaties.

 • Twee parkeerwachters die alles ophielden
 • De catering was ver beneden de maat: oude koekjes bij ontvangst en door en door gaar eten
 • Een verbouwing tijdens het evenement
 • Het weg worden gestopt tijdens het event in een kleine ruimte met weinig licht, een hinderlijk zoemende beamer en een ratelende airco

Maar dat is niet alles

Deze 3 bloopers die naar boven kwamen in het onderzoek wil je zeker niet maken tijdens jouw georganiseerde evenement:

 • ”De technicien wist niet hoe hij de batterij van een microfoon moest vervangen.”
 • ”Een bestelbus die de catering van de Afrikaanse maaltijd kwam brengen had de helft ‘thuis’ laten staan. De lokale Chinees heeft toen aanvullend eten bezorgd.”
 • ”De routing in het gebouw was zodanig slecht dat alle deelnemers verdwaalden op weg naar hun verschillende workshops”

Ga jij voor een all-in evenementenlocatie?

Zoals je hebt gelezen, is het organiseren van een evenement niet eenvoudig. Zeker wanneer je niet veel ervaring hebt met het regelen van events zijn bloopers snel gemaakt. En dat is precies wat je niet wilt!

Ga jij een bedrijfsevenement organiseren en wil je gebruik maken van een all-in locatie? Bekijk dan de inspirerende locaties van Hier. event locaties.