Waarom een weddingplanner?

Is een weddingplanner een overbodige luxe? Absoluut niet. Een weddingplanner is essentieel bij het organiseren van jullie bruiloft. Daarom hebben we 8 redenen voor je op een rijtje gezet waarom een weddingplanner je grootste steun en toeverlaat gaat zijn.

1. Een weddingplanner heeft handige connecties

Een weddingplanner heeft een breed netwerk. Weddingplanners hebben bepaalde partners waar ze al vaker mee hebben gewerkt en die goed zijn in wat ze doen. Zo kan een weddingplanner je altijd goed informeren over welke bedrijven of organisaties goed zijn en welke je beter links kan laten liggen.

Zelf zal je heel lang moeten gaan zoeken voordat je een goede organisatie hebt gevonden die jou kan helpen. Een weddingplanner heeft ervaring, en de vaardigheden en kennis om de beste en misschien zelfs wel de goedkoopste organisatie voor jou uit te kiezen. Het kan je veel tijd besparen, maar ook veel geld!

2. Een weddingplanner bespaart jullie een hoop tijd

Als je je huwelijksdag zelf organiseert, nemen de voorbereidingen gemiddeld 4,1 uur per week en in totaal gemiddeld 285 uur in beslag (nationaal trouwonderzoek 2017). Oriënteren, informatie zoeken, bruiloft locaties bezoeken, contacten onderhouden met leveranciers, trouwbeurzen bezoeken en ga zo maar door. In de personal touch, de details, gaat de meeste tijd zitten.

Heb je zeeën van tijd? Dan is het natuurlijk hartstikke leuk. Maar de meeste bruidsparen hebben het vaak te druk met werk en kinderen, waardoor de organisatie er al snel bij inschiet. Door de organisatie uit handen te geven bespaart het jullie heel veel tijd.

3. Een weddingplanner bespaart jullie geld

Veel mensen denken dat een weddingplanner veel geld kost. Integendeel! Een goede weddingplanner onderhandelt de beste prijs voor jullie. Ook maken jullie gebruik van de kortingen die weddingplanners krijgen op diensten of producten. Kortingen die jullie zelf niet zouden krijgen. De kosten voor de weddingplanner zijn dan ook snel terugverdiend. Daarnaast bespaar je een hoop tijd met een weddingplanner. En tijd is geld. Een weddingplanner lijkt duur, maar uiteindelijk verdien je de kosten dubbel en dwars terug.

4. Blijf altijd binnen je budget!

Als jullie de bruiloft zelf regelen dan kan het best wel eens zo zijn dat jullie over het budget heen gaan. 60% Van de bruidsparen geeft meer uit dan gepland (nationaal trouwonderzoek 2017). Zien jullie iets dat jullie echt moeten hebben op de bruiloft? Jullie willen het zo graag, dus jullie besluiten om over het budget heen te gaan. Een weddingplanner informeert altijd naar het budget en houdt hier rekening mee. Ook dan komen we weer terug op die handige connecties. De weddingplanner heeft het gevonden, maar dan veel goedkoper. Als je zelf iets heel graag wilt, kan het zo zijn dat je je blind gaat staren.

5. Geen stress!

De aanloop naar je bruiloft hoort leuk en liefdevol te zijn, niet stressvol. Als je je bruiloft zelf organiseert loop je vaak tegen allerlei dingen aan. Is deze leverancier wel betrouwbaar? Een weddingplanner heeft niet alleen de kennis en ervaring om jullie hierin te adviseren maar neemt jullie ook veel werk en zorgen uit handen. Dit geeft minder stress en meer plezier!

6. Altijd op de hoogte van de laatste trouwtrends

Als je gaat trouwen wil je op de hoogte zijn van de laatste trouwtrends. Wat is hot? Welke mogelijkheden zijn er? Een bijkomend voordeel: een weddingplanner is altijd op de hoogte van de laatste trends, en jij dus ook!

7. Je hoeft je vriendinnen niet te belasten

Niet iedereen heeft een ceremoniemeester die je met de organisatie wil belasten. Een ceremoniemeester is namelijk een behoorlijk intensieve rol. Op de achtergrond zal de weddingplanner ervoor zorgen dat alles op rolletjes loopt en het belangrijkste: jij kan vooral genieten tijdens deze bijzondere dag.

8. Een weddingplanner vergeet niets

Doordat het plannen van een bruiloft een dagelijkse bezigheid is voor een weddingplanner zal er niets aan het toeval overgelaten worden. Je kunt ervan uitgaan dat alles tot in de puntjes is verzorgd. Op de grote dag krijg je niet de schrik van je leven als je ontdekt dat er geen bedankjes voor de gasten zijn bijvoorbeeld. De weddingplanner weet precies wat er nog moet gebeuren en wat er belangrijk is voor jouw grote dag.

Tip!

Houd de bruiloft te allen tijde dicht bij jezelf! Als iets niet goed voelt, bespreek dit dan met de weddingplanner. Ben je op zoek naar een weddingplanner of naar trouwlocaties in Brabant? Dan zit je HIER. goed!

Onze weddingspecialisten