Wat betekenen de event trends van 2019 voor jouw evenementenlocatie en festivalterrein?

Iedere eventprofessional weet dat evenementen geweldige tools zijn om verschillende bedrijfsdoelen te realiseren. De evenementenlocatie heeft de meeste impact op het hele evenement. Wil je een verpletterende indruk maken met de event locatie tijdens het volgende event? Houd dan rekening met deze trends!

Evenementenlocatie met meerdere kleine ruimtes

De trend dat steeds meer bedrijven kleinere events voor een grotere betrokkenheid organiseren heeft dit jaar verder doorgezet. Het grote voordeel van kleine events is namelijk dat verschillende doelgroepen gericht en persoonlijk benaderd kunnen worden. In onze digitale wereld is tegenwoordig niets zo mooi als persoonlijke aandacht.

Kleinere events voor een grotere betrokkenheid vragen om een evenementenlocatie met meerdere kleine ruimtes. Niet alleen de grootte van de ruimtes zijn belangrijk, ook de opstelling en sfeer moeten toegankelijk zijn en de bezoekers stimuleren met elkaar in gesprek te gaan.

Zorg voor een evenementenlocatie met een hoog wanna-be-there gehalte

Het is niet alleen steeds lastiger om onderscheidend te zijn (en te blijven), het is ook een steeds grotere uitdaging om de doelgroep van het event te motiveren naar het event te komen. Hier bedoelen we niet alleen externe doelgroepen mee, zelfs interne doelgroepen zijn steeds lastiger te motiveren. Door de drukke sociale levens hebben we allemaal overvolle agenda’s en je moet zelfs bij werknemers van goede huize komen om hier onderdeel van te worden.

Met een unieke en bijzondere evenementenlocatie sta je 1-0 voor. Een jubileum in de bedrijfskantine heeft waarschijnlijk een minder hoog wanna-be-there gehalte dan een jubileum op een prachtige, bijzondere feestlocatie.

Interactieve en persoonlijke events

Mensen willen niet alleen maar getuige zijn maar willen meedoen en ervaren. We zitten niet meer te wachten op langdradige speeches. Combineer korte gesprekken met activiteiten in het publiek. We maken plaats voor een intieme setting die veel persoonlijker is, in plaats van ‘het podium’ met enkel eenrichtingsverkeer.

Het hoeven niet altijd break-out rooms te zijn, maar wees creatief zodat mensen in kleine settings echt geraakt worden door met elkaar in contact te zijn.

Business and pleasure gecombineerd

Zakelijke bijeenkomsten en evenementen zijn vaak behoorlijk ‘zwaar’. Er is steeds meer behoefte aan verlichting tijdens evenementen. Deze trend geldt niet alleen voor externe maar ook voor interne events. We zien steeds meer congres festivals en nieuwe beursconcepten zoals beurzen in uitgaansgebieden.

Onze festivallocatie Jaiselings Royal Palace leent zich hier perfect voor!

Nieuwe technologie trends

Nieuwe technologie trends dragen er ook aan bij dat business en pleasure steeds beter gecombineerd kunnen worden op events. We hebben het over apps die ‘brain dates’ arrangeren. Voorafgaand aan het evenement wordt de deelnemers gevraagd welke kennis ze kunnen delen en welke kennis ze graag willen opdoen.

Op basis daarvan wordt voor iedereen de ideale invulling van het evenement bepaald. Door de dates kun je de drukte bij het netwerken vermijden door direct met nieuwe, interessante personen in contact te komen. Biedt voldoende rustplekken om even te ontspannen.

De 4 evenementenlocaties van HIER.

Ben je nog op zoek naar een evenementenlocatie of festivalterrein? HIER. vind je drie bijzondere evenementenlocaties, allemaal in een unieke stijl. De inspirerende locaties zijn beschikbaar als feestlocatie, voor vergaderingen, lezingen, beurzen, recepties en nog veel meer!

Tips voor het kiezen van de perfecte evenementenlocatie? Lees dan deze blog eens: Hoe kies je de perfecte evenementenlocatie? Wij geven je 13 tips!