Organiseer een zakelijke bijeenkomsten met resultaat

Een effectieve zakelijk meeting organiseren. Een hele opgave in een tijd waar iedereen de hele dag wordt gevoed met informatie langs allerlei kanalen en waarin de concentratie veel te leiden heeft door de moderne communicatiemiddelen. Om jouw dag een succes te maken, wil je alerte deelnemers met een constant energieniveau. Er zijn factoren die het succes van uw bijeenkomst sterk beïnvloeden en je kunt meer rendement uit een vergadering, congres of netwerk halen door deze drie aspecten te optimaliseren:

Inspirerende locatie biedt u de ruimte
Of je nou een brainstorm, training, workshop, productpresentatie, congres, relatie-event of netwerkborrel. Kies een omgeving die aansluit bij jouw bedrijfscultuur, jouw doelgroep en bij het beoogde resultaat van de meeting. Een meeting waarbij inspiratie en outside the box-denken centraal staat vraagt namelijk om een andere omgeving dan een strategische presentatie waarbij een hoog concentratievermogen van de deelnemers wordt gevraagd. Een goedgekozen locatie zorgt voor focus, zonder afleiding.

Brainfood

maxresdefaultVoeding kan heel bepalend zijn voor prestatieniveau, de concentratie of het energielevel van jouw gasten. Vele meetings bestaan uit koffie, zoetigheden, water en nog meer koffie. Terwijl cafeïne en suiker, juist negatieve effecten hebben op de vitaliteit en de concentratie van de gasten. Hier valt winst te halen. Een trend van nu is Brainfood. Hierbij worden gedurende de meeting de gasten culinair verzorgd met een uitgebalanceerde catering vol met concentratie bevorderende en energierijke voedingsstoffen. Zo maakt de koffie bijvoorbeeld plaats voor een heerlijke smoothie. Brainfood is meer dan een uitgekiend voedingsprogramma. Naast meerdere lichte eet- en drinkmomenten kan er bijvoorbeeld ook gedacht worden aan gewenste creatieve afwisselingen in de dag!

Klinkt goed? Maar hoe?
Om de juiste toon te zetten moet het totaalplaatje kloppen, de locatie, catering maar hou ook zaken als het uitnodigingstraject de tafelopstelling, techniek en de service goed in het oog. Alles moet goed in elkaar overvloeien en perfect op elkaar afgestemd zijn zodat de maximale energieflow ontstaat. Vergelijk het met de dirigent van een orkest. Alle muzikanten leveren hun aandeel, maar het is de dirigent die het tempo bepaalt! Te lang in een monotone flow en de kans bestaat dat uw beoogde doel als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het doorbreken van patronen kan daarbij helpen. Overweeg de netwerkborrel eens te organiseren icm een kookworkshop op bijvoorbeeld Green Eggs. Koken biedt voldoende aanknopingspunten! Het is een echte ijsbreker om samen hapjes maken en die vervolgens geheel in de “shared dining style” met elkaar te nuttigen onder het genot van een mooi glas wijn. Het biedt de mogelijkheid om alle banden op een smakelijke manier te versterken. Vlak ook niet uit wat geur en smaak doen, als krachtige sfeerbepalers maar ook als triggers voor het geheugen. Puur! achter de markt is een voorbeeld van een populaire inspiratieplek in Brabant waar al vele creatieve zakenmannen en -vrouwen (met of zonder hulp van bedenkers van beleving) hun zakelijke bijeenkomst omtoverde tot een herinnering.