Een uniek personeelsfeest organiseren. Hoe doe je dat?

Een personeelsfeest is een geweldige manier om je medewerkers te bedanken en te belonen voor het werk dat zij voor jou verricht hebben. Daarnaast motiveer je ze ook weer om de komende periode nog betere resultaten te verkrijgen. Maar dan rest nog altijd de vraag: hoe ga ik mijn personeelsfeest tot een groot succes brengen? Wij kunnen je in ieder geval wel vertellen dat een eenvoudige borrel niet zal volstaan. Daarom geven wij acht tips over hoe je wél een goed feest organiseert!

Begin met de doelstelling

Voordat je overgaat tot het organiseren van het feest is het belangrijk om eerst je doelstelling te bepalen. Waarom ga je een personeelsfeest organiseren? Wil je samen een nieuwe weg inslaan, je evenement gebruiken als communicatiemiddel of wil je je medewerkers belonen met een goed feest? Allemaal goede redenen om een personeelsfeest te organiseren, maar iedere reden vraagt een compleet andere manier van organiseren.

Ga je zelf aan de slag of besteed je het uit

Je kunt uiteraard zelf je personeelsfeest organiseren. Mocht je dit van plan zijn, moet je er wel rekening mee houden dat hier veel tijd in gaat zitten.  Aangezien het een extra taak op je bureau wordt, zal het ook ten koste gaan van je dagelijkse werkzaamheden. Dan is het een stuk gemakkelijker én voordeliger om je personeelsfeest volledig uit te besteden aan een evenementenbureau als de Arjan van Dijk Groep. Zij ontzorgen je van alle aspecten en maken er een gegarandeerd goed feest van. Uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk.

Bepaal je budget

Eén van de belangrijkste pijlers voor je personeelsfeest. Dit gaat bepalen hoe het hele feest eruit zal gaan zien, welk entertainment je kunt boeken en hoe groot je kunt gaan denken met je evenement. Houd ook rekening met de resultaten van de afgelopen periode. Waren ze boven verwachting? Dan mag je je personeel wel bedanken met een groot feest!

Ideeën genereren tijdens de brainstorm

Nu begint het pas écht. Organiseer een brainstorm samen met een team van 6 tot 8 specialisten binnen je bedrijf. Zoek naar verschillende personen met ieder hun eigen kracht. Schrijf dan alles op wat je kunt bedenken voor een goed feest. Nu je bruist van ideeën, kun je beginnen met filteren. Wat is realistisch, haalbaar binnen het budget en wat spreekt jullie écht aan? De creatiefste concepten voor een evenement zullen eerder tot de verbeelding van je medewerkers spreken.

Een interactief communicatietraject

Een goed en interactief communicatietraject kan bijdragen in de betrokkenheid en werkt opkomst verhogend. Zo laat je ze in een vroeg stadium al enthousiast naar het feest toe leven. Daarnaast kun je met het communicatietraject alvast het thema of de line up laten doorschemeren om je gasten alvast in de stemming te brengen. Verder doen tastbare giveaways of souvenirtjes het vaak goed bij je gasten én zorgen ze ervoor dat dit personeelsfeest nog lang zal worden herinnerd.

Bijzondere feestlocatie

Het kiezen van de juiste locatie is van essentieel belang. Er zijn veel factoren die afhankelijk zijn van je keuze voor de locatie. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met de parkeermogelijkheden, de reistijd van je gasten, de capaciteit van de locatie, toegankelijkheid en nog veel meer zaken. Om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan kan je kiezen voor een gerenommeerde evenementenlocatie, zoals Fort Sint Gertrudis in Geertruidenberg. Deze bijzondere feestlocatie geeft een extra dimensie aan je personeelsfeest. De zeven gethematiseerde ruimtes zijn stuk voor stuk indrukwekkend, waardoor je medewerkers dit feest niet zomaar gaan vergeten! Zoek je een grotere, of juist kleinere locatie? Onze locaties Jaiselings Royal Palace (festivalterrein) of PUUR*Achter de Markt zijn ook uiterst geschikt voor een geslaagd personeelsfeest. Een feestlocatie huren? Een feest organiseren gaat verder dan alleen het huren van een feestlocatie. Het team van HIER. event locaties zorgt samen met jou voor een onvergetelijk feest!

Het ontwikkelen van je concept

Nu je al goed op weg bent met het vormgeven van je personeelsfeest, is het tijd om invulling te geven aan je concept! Begin met het invullen van je entertainment. Wat voor artiesten ga je boeken en wat voor activiteiten zet je neer? Je budget is hierin bepalend. Ook het thema van je personeelsfeest kan een rol spelen bij het invullen van je entertainment. Daarnaast moet je invulling gaan geven aan de catering. De voornaamste vraag hier is: besteed je het uit of ga je zelf in de keuken staan? Aan de hand van die vraag kan je gaan besluiten wat je aan je gasten wilt serveren.

Ten slotte moet je ook gaan nadenken over de decoratie. Als je een thema hebt gekozen voor je feest, kan je deze nu gaan vormgeven. Je thema bepaalt namelijk grotendeels het decor. Wordt het een gemaskerd bal, een 80’s feest of een Hollands feest? Alles is mogelijk, maar je decoratie gaat het thema die avond sterk uitdrukken.

Een goede evaluatie is het succes voor je volgende feest

Het lijkt voorbarig, maar toch is de evaluatie één van de belangrijkste onderdelen van je evenement. De evaluatie moet er namelijk voor zorgen dat je volgende personeelsfeest een nog groter succes wordt. Voor de evaluatie vraag je je medewerkers hoe zij het ervaren hebben en wat er goed en minder goed ging. Wees niet bang voor kritiek, fouten maken is menselijk! Verder is dit het moment om te bepalen of je doelstelling is behaald. Aan de hand daarvan kun je weer gaan bouwen aan je nieuwe personeelsfeest.

Misschien vier jij je volgende personeelsfeest wel HIER.? Bekijk de mogelijkheden en onze arrangementen.

Kijk hier voor meer informatie