event locatie

De evenementenlocaties van de toekomst

 

De meeting must-have van de toekomst; waarom eventmanagers kiezen voor een all-inclusive locatie.

Evenementen en zakelijke locaties gaan steeds meer op in de trends van nu. Denk hierbij bijvoorbeeld aan innovatieve technologie, residentiële functies en de all-inclusive ervaring.

Hoe ziet de ideale zakelijke evenementenlocatie eruit in 2017? Vandaag de dag moeten eventlocaties net zo voelen als thuis, zelfs voor de belangrijkste vergaderingen of productpresentaties. Niemand ziet zichzelf meer overleggen in één kamer. Wanneer gasten er een hele dag moeten zitten vanwege een belangrijke vergadering, worden ze erg rusteloos. Je eigen brein heeft weinig plaats voor creativiteit wanneer je de hele dag naar dezelfde omgeving kijkt. Een klein gedeelte hiervan is op te vangen met ‘’brainfood’’. Een powerontbijt met energierijke gerechten die een bijdrage zullen leveren aan het prestatie niveau of het concentratie level tijdens de vergadering. Ons personeel staat klaar om de gasten te voorzien van een echt powerontbijt. Lees hier meer over brainfood.

Daarnaast dient het decor van je locatie ook aangenaam te zijn. Zoals we net al aangaven moet een locatie net aanvoelen als thuis. Een locatie ingericht met comfortabele stoelen, TV’s en een open keuken waar je in kan lopen om wat te drinken te pakken. Er zal tevens nog steeds personeel aanwezig te zijn om heerlijke koffie en thee te maken.

Er is een lange tijd geweest dat vergaderen, productpresentaties, brainstormsessies en zakelijke meetings bestonden uit eenrichtingsverkeer. Je kwam aan op de locatie, nam plaats in de geselecteerde ruimte, nam alle informatie op die verteld werd en ging weg met het idee dat je slimmer was geworden van de informatie die je had gekregen. Dat is tegenwoordig niet meer de beste manier om te leren. Vandaag de dag staan vergaderingen, brainstormsessies en zelfs productpresentaties meer in het teken van leren uit ervaring. Het creëren van een dezelfde gedachten rondom verschillende content en hier daadwerkelijk samen iets mee doen en resultaten uithalen.

Als we zelf steeds meer leren uit ervaring, is het logisch dat de huidige technologie hierin mee gaat. Zo zijn de locaties zonder een goede wifi verbinding al snel afgeschreven. De verschillende vergaderruimtes moeten niet alleen zo ingericht worden dat er enkel vergaderingen of productpresentaties in plaats kunnen vinden. Het moeten multifunctionele ruimtes worden en ze moeten voldoen aan het feit dat het voor iedere opdrachtgever werkbaar moet zijn. Zo moeten kleine groepen zich thuis kunnen vinden, maar ook bij  groepen van 500 man, moet dit gevoel zichtbaar aanwezig zijn.

Tevens is een opkomende trend voor locatiehouders om mogelijke all inclusive concepten aan te bieden voor zakelijke meetings, vergaderingen of productpresentaties . Een onderzoeksgroep reageerde hier op met feit dat het als vervelend wordt ervaren als er achteraf nog een rekening moet komen voor eventuele bijkomende kosten. Alles wat een goede vergadering nodig heeft, is al aanwezig in de vergaderruimte. Alles is opgenomen in het all inclusive pakket.

Onlangs publiceerde greatervenvues.com een interview met Roland Ernst (directeur van de Arjan van Dijk Groep, waar HIER.locaties onder valt) met de eens gelijke trend dat locaties in de toekomst steeds meer startklaar zullen zijn. Doordat locaties vaker rechtstreeks worden geboekt in plaats van via een bureau, komt ook de taak van het faciliteren op locatie steeds meer bij de accommodatieverschaffers te liggen. Tegelijkertijd ben je als locatie interessanter voor een opdrachtgever als je een goede prijs-kwaliteit verhouding kunt bieden, voor het volledige pakket. Dat betekent dat op den duur steeds meer locaties startklaar zullen zijn – net als die van ons. Uiteindelijk wil de opdrachtgever een goede prijs voor een prachtige beleving. Het volledige interview is hier te lezen.

foto1  foto2  foto3
foto4  foto5  foto6
foto7  foto8  foto9