Arjan van Dijk stopt activiteiten

Wernhout, 31 maart 2020

Arjan van Dijk, evenementenorganisator voor de zakelijke en particulieren markt en exploitant van twee evenementen locaties in Geertruidenberg en één in Zundert stopt haar activiteiten.

We zijn keihard getroffen als gevolg van het Corona virus. Met de mededeling dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer mochten worden gehouden werden we ook operationeel volledig stil gelegd. De compensatieregeling vanuit overheid biedt voor onze organisatie niet het perspectief c.q. de zekerheid wat er nodig is om op de lange duur succesvol te kunnen blijven opereren. De onzekerheid in de branche en de markt is te groot. De economische ontwikkelingen en de onduidelijkheid over de duur van de crisis en de daaruit voortkomende overheidsmaatregelen hebben bijgedragen tot dit besluit. De crisis kwam te snel om onze organisatie aan te passen en succesvol te kunnen blijven opereren.

Opdrachtgevers hebben heel begrijpelijk en terecht massaal bijeenkomsten uitgesteld, geannuleerd of verplaatst naar 2021. Ook voor dit najaar wat normaal het hoogseizoen is in onze markt, laten opdrachtgevers de evenementen en bijeenkomsten niet doorgaan. We zien dat er een fundamentele verandering gaande is hoe en wat de rol is van evenementen in de zakelijke markt.

Er zijn afgelopen weken diverse scenario’s bekeken en uitgerekend om in een andere vorm het voortbestaan van de Arjan van Dijk mogelijk te maken. Ondanks het feit dat we direct geschakeld hebben op de ontwikkelingen door werktijdverkorting aan te vragen en alle mogelijk maatregelen te treffen, kunnen we de organisatie niet voortzetten.

Het gevolg is dat de bedrijfsactiviteiten worden gestopt en de ruim 25 vaste medewerkers en tientallen flexibele medewerkers zonder werk komen te zitten.

Naast de direct betrokken personeelsleden worden ook opdrachtgevers, leveranciers en andere partijen hierdoor direct getroffen en benadeeld. Helaas is de evenementenbranche in het algemeen en zijn wij in het bijzonder een van de eerste economische slachtoffers van het Corana virus. We hopen dat er snel een einde komt aan deze crisis situatie, en er weer evenementen en feesten kunnen gaan plaatsvinden.

Voor meer info:

info@arjanvandijk.nl