9 tips voor de perfecte kerstborrel

We horen je al denken. Kerstborrel? Nu al? Inderdaad. Het lijkt ver weg, maar wij kunnen je uit ervaring vertellen dat je nu al moet beginnen met het organiseren van je kerstborrel. Een kerstborrel is de ultieme manier om je medewerkers te bedanken voor hun verrichte werk en hen te motiveren voor een nieuw jaar.

Helaas zien we vaak genoeg dat de volledige potentie niet behaald wordt. Daarom alvast een kerstcadeautje van ons; 9 tips hoe je een kerstborrel als memorabel evenement kunt organiseren. 

1. Begin op tijd

Eén van de belangrijkste factoren van het organiseren van een kerstborrel is tijd. Met of zonder evenementenbureau; op tijd beginnen is cruciaal. Geloof het of niet, maar de beste tijd om te beginnen met brainstormen is al in de zomer! Hier kun je de basis leggen van het evenement en de eerste ideeën uitwerken. Wees ook niet te laat met het vastleggen van de evenementenlocatie of feestlocatie. Je bent namelijk vast niet de enige die een kerstborrel wil organiseren. 

2. Bepaal je budget

Het budget is eveneens één van de cruciale punten van een kerstborrel. Het bepaalt onder andere wat voor entertainment je kunt boeken en hoe groot je kunt uitpakken. Maar er hangt ook een keerzijde aan. Zijn er een aantal ontslagen gevallen in het afgelopen jaar? Dan wordt het niet altijd gewaardeerd om een fantastische kerstborrel met spetterende artiesten te organiseren. Gelukkig kan ook zonder groot budget een waardevolle kerstborrel worden georganiseerd. Met een creatief brein kun je al een heel eind komen!

3. Bedenk een thema

Een passend thema kan je kerstborrel naar een hoger niveau tillen. Allereerst zorgt het voor duidelijkheid in de organisatie. Door het bepalen van een thema kun je alle onderdelen van de kerstborrel, zoals de decoratie, het entertainment en de dresscode, hierop laten aansluiten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het een samenhangend evenement wordt. Zo’n evenement blijft altijd veel beter hangen bij de gasten dan wanneer alles losjes aan elkaar hangt. 

4. Kies voor een unieke evenementenlocatie

De locatie bepaalt de gehele sfeer van het evenement. In de vaste werkomgeving zullen je medewerkers eerder geneigd zijn om in de werksfeer te blijven hangen.

Ga daarom op zoek naar unieke evenementenlocaties. Een locatie als Fort St. Gertrudis kan ervoor zorgen dat je kerstborrel een evenement wordt waar je medewerkers nog maanden over napraten. Dit monumentale pand in hartje Geertruidenberg is vanbinnen volledig opnieuw ingericht. Hierdoor laat deze locatie menig bezoeker zijn of haar ogen uitkijken. De 7 unieke ruimtes bieden voor ieder wat wils! 

TIP: kom op 10-11-12 of 13 december naar het HIER. kerst festival. Samen met collega’s, vrienden of relaties zelf je kerstpakket samen stellen, genieten van diverse gerechten en gezellig entertainment. Geef het traditionele kerstpakket een boost en kom naar het HIER. kerst festival!

5. Laat ruimte over voor een dankwoord

De kerstborrel is hét moment om terug te kijken op het jaar. Ongetwijfeld zijn er successen gepasseerd die de moeite waard zijn om te benoemen. Bedank je medewerkers voor deze successen en laat ze weten dat ze er toe doen binnen jouw bedrijf. De kerstborrel is namelijk ook een perfect moment om je medewerkers te motiveren voor het nieuwe jaar. Desalniettemin moet je hier niet teveel tijd aan besteden. Het draait uiteindelijk om het feest, dus laat je medewerkers niet te lang in spanning met speeches. 

6. Zorg voor interactie tussen medewerkers

Een bekend fenomeen op personeelsevenementen zijn de vaste groepjes van medewerkers die de hele avond bij elkaar blijven. Daar is in principe niets mis mee, maar wil jij een sterker teamverband als achterliggende boodschap van je kerstborrel? Dan is het belangrijk om te zorgen dat je verschillende activiteiten of diner opstellingen hebt, zodat iedereen een ander gezicht te zien krijgt. Zo stimuleer je sterkere teamverbanden en zorg je misschien wel voor nieuwe vriendschappen!

7. Bedenk een ludiek communicatietraject

Mits je budget het toelaat, is een ludiek communicatietraject van grote waarde. Prikkel je medewerkers alvast met een creatieve ‘Save the date’ actie of een grappige inschrijfactie. Zo leven je medewerkers naar de kerstborrel toe. Als je hier zelf geen ervaring of tijd voor hebt, is het ook mogelijk om dit uit te laten besteden aan een externe partij. 

8. Denk ook na over vervoer

Er zijn twee belangrijke redenen om het vervoer goed te regelen. Reden nummer één is dat je je medewerkers niet onder invloed naar huis wilt laten rijden. Met alle consequenties en gevolgen van dien wil je er alles aan doen om dit te kunnen voorkomen. De tweede reden is dat je anders een zaal vol met BOB’ers hebt staan. Daar wordt je kerstborrel ook niet gezelliger van. Regel daarom één of meerdere bussen, die je medewerkers naar de plaats van bestemming brengen om vervolgens weer thuisgebracht te worden. 

9. Doe het niet alleen!

Evenementen zoals kerstborrels worden vaak onderschat. Het inschakelen van een evenementenbureau zorgt ervoor dat je jezelf ontlast van alle zorgen. Daarnaast scheelt het jou een heleboel werk! HIER. event locaties regelt de locatie, decoratie, eten, drank en alle andere bijzaken die van toepassing zijn. Hierdoor kun jij je focussen op hoe je je boodschap over wilt gaan brengen tijdens de kerstborrel.

Last but not least; wie nodig je uit?

Het lijkt een simpele vraag, maar toch zien wij dit vaak als een moeilijke kwestie is bij kerstborrels. Wel of geen partner? Nodig je ook relaties uit? Mogen de oproepkrachten ook komen? Een paar vragen die kunnen ontstaan bij het uitnodigingstraject. Iedere kerstborrel kan anders worden ingericht en daarom kan de gastenlijst op iedere kerstborrel verschillen. Ons advies? Organiseer de kerstborrel alleen voor je medewerkers. Zo stimuleer je juist de interactie tussen je eigen medewerkers!

Hebben we je op weg geholpen? Of ben je geschrokken van al het werk dat je moet gaan doen voor je kerstborrel? We horen het graag! Samen komen we ongetwijfeld tot een memorabele kerstborrel.

CONTACT OPNEMEN VOOR DE MOGELIJKHEDEN