Trouwen in de winter?

Trouwen in de zomer heeft zo zijn voordelen, maar het kan ook geweldig zijn om te trouwen in de winter. In deze blog lees je over wat de voordelen zijn van trouwen in de winter, hoe je je kleed voor een winter bruiloft en tips over trouwen in de winter.

Waarom trouwen in de winter?

Omdat trouwen in de winter geweldig is! Trouwen in de winter heeft veel voordelen ten opzichte van trouwen in andere seizoenen. In de winter heb je veel unieke mogelijkheden met betrekking tot de bruiloft. Zo kun je warme chocolademelk schenken, de aankleding sfeervol en warm aankleden, elkaar het Ja-woord geven bij de romantische openhaard en ook je hebt kans op sneeuw! Je creëert jullie eigen Winter Wonderland..!

Dit alles is top, waarom trouwen er dan zo weinig mensen in de winter? Veel mensen denken bij trouwen in de winter aan kou, regen en wind. Dit kan inderdaad het geval zijn tijdens een winter bruiloft, maar met een goede trouwlocatie zijn al deze problemen gelijk weg! De herfst en winter zijn knusse maanden, dat wil zeggen een bruiloft vol sfeer en romantiek.

Kleding

Trouwen in de winter is leuk, maar hoe kleed je je nou als je gaat trouwen in de winter? Kies eventueel voor een trouwjurk met lange mouwen, dit zorgt ervoor dat je het niet te koud krijgt. Dit is zeker aan te raden als je buiten gaat trouwen in de winter. Kant of zijde zijn mooie stoffen voor de trouwkleren die ook nog eens warm zijn.

Mocht het echt koud zijn, draag dan gerust een paar handschoenen. Handschoenen? Ja, je hoort het goed. Draag gerust een paar handschoenen die matchen met je trouwjurk. Lange modieuze handschoenen zijn juist heel erg elegant en chique.

De kleding van de partner ook niet geheel onbelangrijk. Mannen zijn over het algemeen vaak al wat dikker aangekleed. Zij zouden kunnen kiezen voor het opbouwen van wat meer lagen met daarover een mooie blazer. Mocht je de ceremonie buiten houden denk dan bijvoorbeeld aan een chique stijlvolle jas voor buiten of een chique sjaal. Hierbij zouden zij kunnen kiezen voor een wat stevigere stof met donkere winterse kleuren. Denk hierbij aan donkerblauw, bordeauxrood of een donkergroene kleur. Dit zijn moderne stijlvolle kleuren.

Tips

Net zoals voor trouwen in de zomer, hebben wij ook tips voor het trouwen in de winter. Geef de bruiloft een wonderschone winterse styling. Als eerste tip willen wij jullie graag mee geven om gebruik te maken van het seizoen bij de styling. Maak gebruik van kaarsjes, lichtjes, dennenappels en takken om de bruiloft styling om te toveren tot een waar winter wonderland.

Ook willen wij jullie adviseren om winterse drankjes te schenken zoals: glühwein, chocolade melk of een echte Brabantse schrobbelèr. En om een mooie winterse tocht te paard en wagen te maken door een stuk bos. Wat jullie ook niet moeten vergeten is om aan de gasten te communiceren hoe ze zich moeten kleden, zodat ze het niet te koud of te warm hebben.

Tot slot hebben wij de tip om te genieten van de prachtige dag. Maak jullie niet te veel zorgen, laat jullie eventueel volledig ontzorgen door een van onze bruiloft planners, waardoor jullie maximaal kunnen genieten van de bruiloft!

Interesse in trouwen in de winter op een van onze locaties en/of het laten plannen van jullie winterse bruiloft? Vul dan ons contactformulier in of bel naar (0)162- 727516.

 

Zien we jullie in de winter op een van onze trouwlocaties?