10 tips voor een geslaagde kerstborrel!

Voor je het weet staat de kerst weer voor de deur. Wil jij dit jaar weer laten blijken dat je je werknemers  waardeert? Organiseer dan een onvergetelijke kerstborrel. Blik tijdens deze avond terug op jullie hoogtepunten van het afgelopen jaar, maar bespreek ook de plannen voor het aankomende jaar. Er komt een hoop bij kijken om van jouw kerstborrel ook dit jaar weer een succes te maken. Wij, als evenementenlocatie geven je graag 10 tips voor een geslaagde kerstborrel!

Lees ook –> Zo organiseer je een kerstborrel

1. Kies voor de juiste kerstborrel locatie

December is de gezelligste, maar ook feestelijkste maand van het jaar. En bij een kerstborrel hoort dan ook een knusse, feestelijke evenementenlocatie. Waar let je nu allemaal op als je gaat kijken naar een locatie. Begin allereerst bij de grootte van de zaal. Deze moet niet te groot en niet te klein zijn, maar passend bij het

aantal gasten. Dit zal veel doen voor de sfeer tijdens de kerstborrel. Zijn jullie met een groot gezelschap? Dan is het zeker aan te raden de kerstborrel te vieren op een externe locatie. Als evenementenlocatie in Brabant bieden wij verschillende zalen aan met diverse uitstralingen en voor diverse gezelschappen. En hoe lekker is het om na afloop niet alles op hoeven ruimen.

Borrel locatie Fort Sint Gertrudis                     Borrellocatie Fort Lunet

2. Creëer de goede sfeer en aankleding voor de kerstborrel

Bedenk tijdens het zoeken naar een locatie ook welke sfeer je wilt tijdens je kerstborrel. Denk bijvoorbeeld aan het licht. Naast de grootte van de zaal is ook het licht erg belangrijk voor de sfeer. Kies voor een zaal met sfeerverlichting of een zaal waarbij de lichten zijn gedimd. Bij veel locaties is het toegestaan om zelf voor aankleding te zorgen, voor een feestelijke touch. Op zoek naar inspiratie? Neem dan zeker een kijkje op onze evenementenlocaties.

3. Maak het eten de ster van de avond

Iets wat je zeker niet wilt is je gasten met een lege maag naar huis laten gaan bij je kerstborrel. Denk daarom altijd goed na over wat jij je werknemers deze avond wil gev

en. De invulling van de catering kan heel divers zijn. Denk aan een sit-down dinner, een walking dinner of een borrel met feestelijke borrel. Denk van te

voren na over de dranken die geschonken mogen worden. Mag er bijvoorbeeld alcohol geschonken worden? Het zal je een hoop ongemakkelijke momenten besparen als je dit van te voren aangeeft. Uiteraard maken wij voor jou kerstborrel op locatie graag een op maat gemaakt hapjes en dranken arrangement.

Kerstborrel tips                      kerstborrel catering

4. Music is everything

Muziek is veel belangrijker dan je waarschijnlijk zal denken. Passende (kerst)muziek op een kerstborrel is een must. Dit kan door muziek van een playlist te draaien, of zet jezelf op de kaart met live muziek. Ga je voor een toffe live band of een DJ? De keuze is afhankelijk van de sfeer die je wil creëren. Is het de bedoeling dat de gasten gaan dansen? Of is het slechts als achtergrondmuziek bedoeld? Aandachtspunt is om ervoor te zorgen dat iedereen elkaar kan blijven verstaan. Je wil niet dat iedereen naar elkaar moet schreeuwen. Hoe dan ook: Zorg altijd voor muziek. Stilte tijdens de kerstborrel is dodelijk voor de sfeer.

5. Save the Date

Als je de evenementenlocatie voor je kerstborrel hebt uitgezocht, zorg er dan voor dat je de uitnodigingen zo snel mogelijk verstuurt. Stuur de uitnodigingen ruim een maand voor de kerstborrel op locatie. Dit kan gewoon via de e-mail, al is een kaart natuurlijk veel persoonlijker. Maar het kan nog leuker. Maak de uitnodiging in de sfeer van de borrel. Zo kan iedereen alvast in de stemming komen. Vergeet niet om aan te geven wanneer, waar en hoe laat de kerstborrel is.

6.    Regel een fotograaf / Say cheese!

Een fotograaf die tijdens de kerstborrel rondloopt kan foto’s maken van alle gasten. Dit is niet alleen een leuk aandenken, maar de foto’s geven ook een goede impressie van de avond. Wil je eens wat anders? Regel dan een Photobooth! Dit is niet meer weg te denken op een feestje. Leg wat attributen neer bij de Photobooth. Laat iedereen zijn/haar eigen foto maken. Veel collega’s zullen het leuk vinden om een tastbare herinnering aan de kerstborrel mee naar huis te nemen.

7. Zorg voor verbinding

Wil je de nadruk leggen op vieren en bedanken? Zorg dan vooral dat er een informele sfeer ontstaat en dat iedereen het gezellig heeft. Onder het genot van een hapje en een drankje maken collega’s herinneringen, waardoor de band onderling nog sterker wordt. Dit kan door bijvoorbeeld aan lange tafels te dineren en tussen de gangen door te rouleren, zodat er interactie ontstaat tussen de medewerkers. Zo stimuleer je dat men niet bij ‘het vaste groepje’ zit, waardoor er nog meer onderlinge verbinding en begrip zal ontstaan. En alle lagen doen mee, dus ook de directeur mengt zich tussen de medewerkers.

8. Speechen

Een kerstborrel organiseren doe je meestal omdat je graag wil terugblikken op het afgelopen jaar en vooruitkijken op het komende jaar. Door te benoemen wat het afgelopen jaar allemaal goed is gegaan, vier je nogmaals de successen met elkaar. Door te benoemen wat er volgend jaar op de planning staat, kun je iedereen motiveren voor het aankomende jaar. Zorg voor een interessante, luchtige en grappige speech die niet al te lang duurt. Houd het positief, feestelijk en motiverend!

9. Kerstcadeaus

Uit blijk van waardering geven veel werkgevers hun werknemers aan het einde van het jaar een kerstpakket. Uiteraard is de kerstborrel het uitgelezen moment om de kerstpakketten uit te delen, aangezien iedereen dan samen is. Er zijn ontzettend veel opties om je kerstpakket een invulling te geven. Het zal enorm gewaardeerd worden!

10. Mogen de partners mee naar de kerstborrel?

Mogen partners mee of niet? Het is in ieder geval het overwegen waard. Het kost natuurlijk wel meer maar je krijgt hier vaak een hoop waardering voor terug. Het is een aanrader om partners uit te nodigen zodat zij een feeling kunnen krijgen met het bedrijf waar gewerkt wordt. En daarnaast wordt het meestal een hele gezellige avond! Een nieuwjaarsborrel organiseren kost een hoop tijd en geld, je kunt het maar beter gelijk goed doen! P.S. Wie weet worden het wel potentiële nieuwe werknemers.

Dit zijn, als je ons vraagt, 10 tips voor een geslaagde kerstborrel!

Kerstborrel HIER. Locaties

HIER. Locaties dé kerstborrel locatie van Brabant!

Zijn jullie op zoek naar een sfeervolle en gezellige locatie voor kerstborrel? Neem dan eens een kijkje bij HIER. Locaties. Met 3 unieke locaties in Raamsdonksveer en Geertruidenberg zijn wij de spot voor jullie kerstborrel in de regio. Onze locaties zijn rond de kerstperiode extra sfeervol aangekleed en het zal jullie aan niets ontbreken. Met verschillende zalen en mogelijkheden is er altijd een locatie die aansluit bij jullie wensen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie kerstborrel? Er zijn nog enkele plekken over.

Neem dus vandaag nog contact en maak een afspraak, want vol=vol!

Heb je vragen?
Neem contact met ons op.

0162 – 727 040

Neem contact op

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Vraag een offerte aan.

Vraag offerte aan